Categorieën
Gezondheid

Coronavirus

Al met een redelijke tijd ben ik het Coronavirus aan het volgen. Wat in China begon waaide uit naar de rest van deze wereld en werd in no-time nadat de overheid een melding maakte nageleefd. Daarbij maakte ik in het begin op dat de overheid in paniek was en dat het virus de overheid overrompelde en dat er draaiboeken erbij gehaald moest worden om mensen in Nederland en overigens andere landen te lang op zich laat wachten. Er is een gebrek aan zowat alles, Mondkapjes, Handschoenen, beschermende kleding en Beademingsapparatuur.

Het werd op de dag steeds nijpender en dat zie je nu op de IC van zowel elk ziekenhuis. We rennen werkelijk achter de feiten aan in het begin en vervolgens proberen we een inhaalslag te maken. Maar het maken van beademingsapparatuur is kostbaar en ingewikkeld. En bedrijven die de apparatuur maken vragen de hoofdprijs, en wie nog mondkapjes heeft vraagt ook absurde prijzen.

Kom zeg, we moeten ons goed verstand gebruiken en ervoor zorgen dat we de mensen nu helpen bij alle hulpmiddelen. En daarna kunnen en dan we gaan praten over geld. Een mensenleven is onbetaalbaar, laten we niet gierig zijn en onze verstand gebruiken. Tenslotte ben je zelf verantwoordelijk voor je acties en daden, en als je als mens het verschil kunt maken moet je dat zeker ook doen.

En uw handen wassen als je thuis komt. Houdt ook 1,5 meter afstand van een ander. Voelt u zich niet lekker en heeft u koorts met hoestbuien. Blijf dan thuis en meld het aan een dokter. In het ergste geval gaat u naar een Huisartsenpost of belt u 112.

Door Edward

Self-made-man met veel verstand over administrative zaken en denkt net een beetje meer buiten de gebaande paden | Doet veel dingen met ICT & Twitter | Filosofeert veel voor de vrijspraak van onschuldigen bij Justitie.